ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!
Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια τότε πρέπει να δοκιμάσεις αυτή την πεντανόστιμη και πανεύκολη Μανιταρόσουπα!
Εμείς πάντως τρώγαμε και μουγκρίζαμε σε κάθε κουταλιά!!
Υλικά
- 2 κεσεδάκια λευκά μανιτάρια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- καπνιστή γλυκιά πάπρικα
- 1 σπιτικό κύβο λαχανικών ή αν δεν έχετε 1/3 κύβο λαχανικών Κνορ (προαιρετικά)
- 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πατάτα στο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε ενάμιση λίτρο ζεστό νερό και τον κύβο λαχανικών, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις έχει βράσει η πατάτα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
- Προσθετουμε αλάτι, πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα, ανακατεύουμε και τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι.
- Αν θελουμε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε κρουτόν και να τη συνοδεύσουμε με τυρί, λουκάνικο ή ό,τι αλλαντικό θέλουμε.
Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
