Ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κουρού


ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε 1 ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Στη συνέχεια απλώνουμε ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ και στη συνέχεια στρώνουμε φέτες ΖΑΜΠΟΝ.
Κατόπιν κάνουμε τη ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙΩΝ:
Κάνουμε μια ΜΠΕΣΑΜΕΛ με 1/2 λίτρο ΓΑΛΑ, 1 κουταλιά ΑΛΕΥΡΙ, 1 κουταλιά ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΡ, 1 κουταλιά ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΠΙΠΕΡΙ και λίγο ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ, 1 ΑΥΓΟ, 100 γρ. ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ και 100 γρ. ΦΕΤΑ.
Απλώνουμε το μείγμα ΤΥΡΙΩΝ πάνω από το ΖΑΜΠΟΝ και ρίχνουνε πάλι λίγο ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ.
Σκεπάζουμε με το άλλο ΦΥΛΛΟ και κλείνουμε καλά τις άκρες πατώντας με ενα πηρούνι
Λαδώνουνε ελαφρά το πανω φύλλο χαράζουμε και ρίχνουμε λιγο σουσάμι
Ψήνουνε στους 200c στις αντιστάσεις τόσο οσο να πάρει η πίτα μας ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.




Credits:
Παναγιώτης Κυριακούλιας
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κουρού