Χριστουγεννιάτικος κορμός



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ


Υλικά για το Παντεσπάνι
5 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
80 ml γάλα φρέσκο
80 ml λάδι ελαφρύ
80 γρ. αλεύρι Φαρινάπ
30 γρ. κακάο
1 βανίλια

Υλικά για τη Γέμιση
1 φακελάκι σκόνη γκαρνί

Υλικά για την Επικάλυψη
1 φακελάκι σκόνη γκαρνί
30 γρ. κακάο

Για τη Διακόσμηση
σοκολατένια φύλλα
τριμμένη σοκολάτα
καρύδα

Εκτέλεση για το Παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το λάδι.
Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και το κακάο.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις την μαρέγκα ενώ ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ρίχνουμε το μείγμα.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 12 λεπτά, φυσικά ανάλογα το φούρνο.
Βάζουμε λαδόκολλα στον πάγκο μας.
Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και κατευθείαν το αναποδογυρίζουμε στη λαδόκολλα.
Όπως είναι ζεστό το ρολάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει το ανοίγουμε, ρίχνουμε πάνω του την σαντιγί, την ισιώνουμε και το ξανακλείνουμε.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Χτυπάμε και την άλλη σαντιγί, δηλαδή την σκόνη γκαρνί με το κακάο.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, το βγάζουμε από την λαδόκολλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Το κόβουμε και κολλάμε τα δύο κομμάτια.
Βάζουμε πάνω του την κακάο σαντιγί και με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές.
Τελειώνουμε με τη διακόσμηση.
Εγώ έλιωσα εδώ σοκολάτα και έκανα τα φύλλα και στην συνέχεια το βάζουμε ξανά πίσω στο ψυγείο.