ΖΟΥΜΕΡΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Ζουμερός, πεντάφρεσκος, πεντανόστιμος σολομός με σαλτσούλα λεμονοπορτοκαλομουσταρδάτη με συνοδεία παντζάρια και σαλάτα πράσινη.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Έφτιαξα μιας μαρινάδα με ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ και ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, 1 δόντι ΣΚΟΡΔΟ πολτοποιημένο, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΑΝΗΘΟ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ελάχιστο ΛΑΔΙ και έβαλα μέσα το ΣΟΛΟΜΟ για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Έψησα το σολομό μαζί με τη μαρινάδα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα, 15 λεπτά από τη μια πλευρά και 10 από την άλλη.
- Ενδιάμεσα άνοιγα το φούρνο και με ένα κουτάλι έριχνα από το ζουμάκι πάνω στο ψάρι.