Πορτοκάλια με σοκολάτα



ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά
4 πορτοκάλια
350 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
4 καρφάκια γαρύφαλλο
1 ξυλάκι κανέλας

Για το γλάσο
150 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. ηλιέλαιο (λιωμένη σε μπαιν μαρί)

Εκτέλεση
Βάζουμε τα πορτοκάλια καλά πλυμένα σε λεκανίτσα με καθαρό νερό για να ξεπικρίσουν.
Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες και με τα υπόλοιπα υλικά τα βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά. 
Τα αφήνουμε όλη νύχτα και την επόμενη μέρα τα ξαναβράζουμε για αλλά 10 λεπτά. 
Τα αραδιάζουμε επάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
Όταν κρυώσουν τα βουτάμε μέχρι την μέση μέσα σε λιωμένη κουβερτούρα.


Credits:
Μαρινα Μισαηλιδου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πορτοκάλια με σοκολάτα