Αρνάκι κοκκινιστό της κατσαρόλας με ρύζι μπασμάτι



ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό αρνάκι
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
350 γρ. ντομάτες φρέσκες κομμένες σε κυβάκια
1/2 κουτάλι της σούπας πελτέ ντομάτας
170 γρ. ελαιόλαδο
3 - 4 πρέζες αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
1/2 ξυλάκι κανέλας
5 κόκκους μπαχάρι και γαρίφαλο
1 κούπα του καφέ ρύζι μπασμάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.
Σοτάρουμε το κρέας από τις δύο πλευρές με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε και δύο κούπες του καφέ νερό.
Κλείνουμε τη χύτρα για 35 λεπτά.
Το φαγητό είναι έτοιμο!
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με ένα κουταλάκι αλάτι για 12 λεπτά.
Σουρώνουμε και το σερβίρουμε μέ το κρέας.


Credits:
Marianthi Kalogiros
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)
Αρνάκι κοκκινιστό της κατσαρόλας με ρύζι μπασμάτι