Τούρτα Νουτέλα



ΤΟΥΡΤΑ ΝΟΥΤΕΛΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα
3 κ.σ. κακάο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα σκόνη (προαιρετικά)

Χτυπάω τ'αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν για 2 - 3 λεπτά στο μίξερ.
Κοσκινίζω αλεύρι, μπέικιν, κανέλα και κακάο.
Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και τα στερεά υλικά.
Αδειάζω το μίγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (αβουτύρωτη) 26 - 28 εκ. με λαδοκολα και ψήνω στους 180  αθώους για 20 - 25 λεπτά περίπου.
Αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
2 κονσέρβες φυτική σαντιγί τύπου morfat
1 βαζάκι ΝΟΥΤΕΛΑ (400 γρ.)
1 βανίλια

Χτυπάω 5 λεπτά πολύ καλά τη φυτική σαντιγι να αφρατέψει και να φουσκώσει.
Προσθέτω τη βανίλια και την Νουτέλα να ενωθει.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό μισού λεμονιου

Βράζω 1 λεπτό μονο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη!Αφήνω να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ. γάλα εβαπορέ
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ.σ. μέλι

Φέρνω το γάλα σε σημείο βρασμού και ρίχνω μέσα τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη να λιώσουν και ρίχνω και το μέλι.
Το μέλι ρευστοποιει και γυαλίζει τη γκαναζ και της δίνει και μια γλύκα!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σε μια πιατέλα βάζω ενα τσέρκι 26-28 εκ.
Τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι και σιροπιάζω με πινέλο.
Χωρίζω την κρέμα στα 3 και ρίχνω το 1/3 της κρέμας.
Ξανά παντεσπάνι, σιρόπι και άλλο 1/3 της κρέμας. 
Βάζω και τον 3ο δίσκο παντεσπάνι και βάζω το γλυκό στην κατάψυξη να μισοπαγώσει για 1 - 2 ωρίτσες.
Αφαιρώ το τσέρκι και καλυπτω με το τελευταιο 1/3 της κρέμας που έμεινε, πάνω και στα πλαινα της τουρτας.
Την βάζω πάλι στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Περιχύνω με τη γκαναζ και καλυπτω και τα πλαϊνά της τούρτας.