Δεν υπάρχουν λόγια, είναι πανεύκολη!
Δε θέλει μίξερ και είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!
Υλικά
- 360 γρ. μπισκότα oreo
- 300 γρ. γάλα
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
- 200 γρ. κουβερτούρα + 100 γρ. ζεστό γάλα
- Λευκή τρούφα
Εκτελεση
- Ξεκινάμε την συνταγή παίρνοντας 2,5 πακέτα μπισκότα oreo.
- Διαχωρίζουμε την λευκή κρέμα σε ένα μπολ από το μπισκότο σε ένα άλλο μπολ.
- Συνεχίζουμε θρυμματίζοντας σε έναν πολυκόφτη το μπισκότο.
- Αφού το θρυμματίσουμε πολύ καλά για να μην έχει κομμάτια το ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε και την λευκή κρέμα που είχαμε διαχωρίσει από τα μπισκότα.
- Επειδή το μείγμα είναι λίγο πιο σφιχτό από ότι το θέλουμε συμπληρώνουμε ακόμη 50 γρ γάλα. (Συνολικά το γάλα να ναι 300 γρ).
- Έπειτα ρίχνουμε και το μπέικεν συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Σε μια αποσπώμενη φόρμα 22 εκ.αφού την έχουμε αλείψει καλά με ηλιέλαιο κόβουμε κομμάτια λαδόκολλας για να μην μας κολλήσει το κέικ.
- Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς.
- Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει.
- Έπειτα βγάζουμε την λαδόκολλα πάνω κάτω από το κέικ.
- Μπορούμε να το φάμε και έτσι η προαιρετικά να φτιάξουμε ένα γλάσο σοκολάτας και να το πασπαλίσουμε με λευκή τρούφα.
- Όπως και να το στολίσουμε με γλάσο ή χωρίς είναι ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο κέικ που θα το λατρέψετε.
Μπορείτε να το σερβίρετε σε πάρτι, γιορτές ή όπου άλλου εσείς θέλετε.
Δημιουργός συνταγής: Stella Emmanouil, συνταγή LIVE KITCHEN CHANNEL