Υλικά
- 2 ποτήρια ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 σακουλάκι ινδική καρύδα
- λουκούμια σε κομμάτια
- αλεύρι (είτε γ.ο.χ. είτε φαρίνα)
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το λάδι με το κρασί και προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη εύπλαστη και δεν θα κολλάει στο χέρι.
- Κάνουμε μικρά μπαλάκια μεσα στο χέρι μας, τις ανοίγουμε στη μέση, τοποθετούμε ένα κομμάτι λουκούμι και κλείνουμε μακρόστενα.
- Πριν τα τοποθετήσουμε στο ταψί περνάμε από καρύδα .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς, για 30 - 40 λεπτά περίπου, ελέγχουμε να μην ροδίσουν πολύ.
- Μόλις τα βγάζουμε αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Αννούλα