Τσουρεκάκια με γέμιση πραλίνα φουντουκιού και σταφίδες



ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Κόλαση!!
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ Κ. ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΤΥΛΟΥΔΗ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΚΆΝΩ ΕΔΏ ΚΑΙ ΔΎΟ ΤΡΊΑ ΧΡΌΝΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΆΖΩ ΠΟΤΈ
Σας γράφω συνταγή όπως είναι απλά εγώ έκανα μισή δόση και βγήκε 12 τσουρεκάκια και μετά το ψήσιμο από πάνω πασπαλίζω με ζαχαρόνερο!!!

Υλικά
Υλικά για τη μαγιά
110 γρ. νωπή μαγιά
200 γρ. γάλα χλιαρό
100 γρ. αλεύρι σκληρό (δυνατό) για τσουρέκι

Υλικά ζύμης Νο.1
3 αυγά
200 γρ. φρέσκο βούτυρο Κερκύρας αγελαδινό, λιωμένο
380 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γάλα

Υλικά ζύμης Νο.2
2 κουταλάκια μαχλέπι
1/2 κουταλάκι μαστίχα
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι κακουλέ (όλα σε σκόνη)
1 κιλό αλεύρι περίπου, δυνατό για τσουρέκι

Μέθοδος Βήμα - Βήμα
Τα 110 γρ. νωπή μαγιά και 200 γρ. γάλα (χλιαρό 38 βαθμούς με θερμόμετρο ή να το αισθανθούμε χλιαρό αλλά προς κρύο, αν είναι πολύ ζεστό θα μας κάψει την μαγιά) συν 100 γρ. αλεύρι σκληρό (δυνατό) για τσουρέκι τα ζυμώνουμε ελαφρά αφού διαλύσουμε με τα χέρια μας την μαγιά στο γάλα πρώτα και το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης Νο.1, έχουμε πριν λιώσει το βούτυρο και δεν ξεπερνά τους 38 βαθμούς, χλιαρό προς κρύο. Τα ζυμώνουμε όλα αυτά στο μίξερ με γάντζο ή στο χέρι.
Νο2. Σε μια μεγάλη λεκάνη η σε μεγάλο μίξερ ενώνουμε την φουσκωμένη μαγιά μαζί με τα υπόλοιπα και προσθέτουμε, 2 κουταλάκια μαχλέπι 1/2 κουταλάκι μαστίχα 2 βανίλιες, αν θέλουμε και 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκάλι 1/2 κουταλάκι κακουλέ (ολα σε σκόνη) 1 κιλό αλεύρι δυνατό για τσουρέκι ζυμώνουμε όλα τα υλικά πολύ καλά περίπου 15 με 20 λεπτά, ίσως χρειαστεί λιγάκι αλεύρι παραπάνω το πολύ 100 με 200γρ και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Κόβουμε στα κομμάτια που θέλουμε, η ζύμη αυτή βγάζει 2 κιλά τσουρέκι, μπορούμε να κάνουμε 2 μεγάλα του κιλού ή 4 του μισού.
Ανοίγουμε τα κορδόνια στο μέγεθος που θέλουμε, όχι πολυ μακριά, να έχει όγκο το τσουρέκι.
Πλέκουμε χαλαρά ενώνοντας 2 κορδόνια σταυρωτά οπότε θα έχουμε 4 άκρες.
Τα αφήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί να φουσκώσουν σε ζεστό χώρο από 30 έως 60 λεπτά ανάλογα την ζέστη που έχουμε. Μπορούμε τον χειμώνα να τα βάλουμε για 15 με 20 λεπτά στον φούρνο στους 50 βαθμούς αν δούμε ότι δεν φουσκώνουν γρήγορα.
Αλείφουμε με σκέτο αυγό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ η σουσάμι. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο σε αέρα στους 150 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά ανάλογα το μέγεθος.



Credits:
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΤΥΛΟΥΔΗ (συνταγή)
Άννα Αννούλα (εκτέλεση)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τσουρεκάκια με γέμιση πραλίνα φουντουκιού και σταφίδες