Παστάκια αμυγδάλου



ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΣΠΈΣΙΑΛ ΓΛΥΚΑΚΙ ΠΟΥ ΑΞΊΖΕΙ ΤΟΝ ΚΌΠΟ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΆΞΟΥΜΕ!!

ΥΛΙΚΑ
5 ΑΥΓΆ
125 ΓΡ. ΖΆΧΑΡΗ
155 ΓΡ ΑΛΕΎΡΙ
1 1/2 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΣΙΡΌΠΑΚΙ
1 ΚΟΎΠΑ ΝΕΡΌ
1 ΚΟΎΠΑ ΖΆΧΑΡΗ
1 Κ.Σ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΡΈΜΑ
1 ΦΑΚΕΛΆΚΙ ΚΡΈΜΑ ΓΙΩΤΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑ (40γρ)
500 ml ΓΑΛΑ
4 Κ.Σ ΖΆΧΑΡΗ
1 Κ.Σ ΒΟΎΤΥΡΟ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΣΑΝΤΙΓΊ
200 ML ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
2 Κ.Σ ΑΧΝΗ
2. Κ.Σ ΛΙΚΕΡ
ΑΜΎΓΔΑΛΑ ΦΊΛΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΙΣΗ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ
ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΑ ΑΥΓΆ ΜΕ ΤΗ ΖΆΧΑΡΗ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΆ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ.
ΣΤΑΜΑΤΆΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΪΚΙΝ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΡΙΖ .
ΤΈΛΟΣ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ .
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΜΕΝΟ ΦΟΎΡΝΟ, ΓΙΑ 20 ΜΕ 30 ΛΕΠΤΆ.
((ΤΟ ΨΗΝΩ ΣΕ ΤΑΨΊ ΤΗΣ ΚΟΥΖΊΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΈΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΑΤΟΜΙΚΆ ΠΑΣΤΑΚΙΑ!! ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΩ ΣΕ ΜΙΚΡΆ ΚΥΚΛΑΚΙΑ!!)) 
ΜΌΛΙΣ ΨΗΘΕΊ ΤΟ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΆ.
ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ, ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΈΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΣΚΕΠΆΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΜΒΡΆΝΗ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΆΣΕΙ ΚΡΟΥΣΤΆ.
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΆ.
ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΊ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ.
ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ, ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΆ ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ.

ΣΥΝΑΡΜΟΓΉΣΗ
ΠΡΩΤΑ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΚΡΥΏΣΕΙ.
ΕΝΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΊ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ.
ΚΌΒΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΠΑΤ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ ΣΕ ΚΥΚΛΑΚΙΑ, Ή ΜΕ ΈΝΑ ΠΟΤΉΡΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ, ΤΑ ΧΩΡΙΧΟΥΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΈΣΗ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΈΝΑ ΠΙΝΈΛΟ, 
ΘΈΛΕΙ ΠΟΛΎ ΛΊΓΟ (( ΕΑΝ ΒΆΛΕΤΕ ΠΟΛΎ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΎΝ...)).
ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ ΣΤΗΝ ΜΈΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΠΆΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΆΛΛΟ ΜΙΣΌ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΣΥΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟ ΕΛΑΦΡΑ.
ΒΆΖΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΚΡΈΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΓΥΡΩ - ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΜΥΔΑΛΟ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΕΙ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΆΓΙΑ.
ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ ΜΕ ΈΝΑ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΟ ΚΈΝΤΡΟ.
ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΎΚΟΛΟ ΝΑ ΦΤΙΆΞΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΚΑΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΣΥΝΑΡΜΟΓΉ ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΜΕΡΑ!!


Credits:
Georgia Chatzimanoli-Grimwood