Υπέροχα μπισκότα με βρώμη και μέλι



ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Υλικά:
100 γρ. νιφάδες Βρώμης
70 γρ, ζάχαρη
80 γρ, ινδοκάρυδο
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
70 γρ. μελι
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
2 κ.σ. βραστό νερό
1 κ.γ.. μαγειρική σόδα

Εκτελεση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ινδοκάρυδο, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ξύσμα.
Σε ένα κατσαρολάκι που βάζουμε στη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το μέλι κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Σε ένα ποτήρι ριχνουμε τη σοδα μεσα στις 2 κ.σ. νερο και ανακατεύουμε.
Έπειτα ριχνουμε το νερο με τη σοδα μεσα στο κατσαρολακι και ανακατευομε ωσπου να αφρισει.
Κατεβαζουμε απο τη φωτια και ριχνουμε τα υγρα μεσα στο μπολ με τα στερεα.
Ανακατεύουμε και μολις πεσει η θερμοκρασια ριχνουμε τις σταγονες.
Πλάθουμε τα μπισκοτα, τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνουμε στους 170c βαθμούς, στις αντιστάσεις σε προθερμασμενο φουρνο για 15 λεπτα.

** Τα δικα μου εγιναν σοκολατενια γιατι ειχα ριξει τις σταγονες στα στερεα υλικα, έριξα το ζεστο νερό κι ελιωσε η σοκολάτα. Βέβαια ειναι υπεροχα κι ετσι!
** Καλο ειναι να μην κανετε πλατιά τα μπισκότα, να είναι χοντρά, έτσι κι αλλιως θα απλώσουν.
** Όταν τα βγαζουμε είναι μαλακα, όμως οταν κρυωσουν σφιγγουν..δεν ειναι ιδιαιτερα τραγανα ειναι μετρια!


Credits:
Stella Emmanouil
Μπαχάρι και κανέλα.
Υπέροχα μπισκότα με βρώμη και μέλι