Κέικ καρότο



ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟ

Υλικά.
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο.
1 ποτήρι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου.
1,5 ποτήρια ζάχαρη.
2 κούπες αλεύρι.
1 ποτήρι καρύδια αλεσμένα.
3 μέτρια καρότα αλεσμένα στο μούλτι.
1 κ γ. κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
 
Εκτέλεση.
Χτύπησα τα ασπράδια με μια κουταλιά της σούπας νερό και λίγο αλάτι σε μαρέγκα για 5 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη.
Σταδιακά έριξα τους κρόκους, το καλαμποκέλαιο, το γάλα, σιγά - σιγά το αλεύρι, το μπέικιν την κανέλα και τέλος τα καρύδια με το καρότο.
Έριξα το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και έψησα στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 55 λεπτά.
Για το γλάσο έλιωσα λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο.


Credits:
Κατερινα Μαδικα
Κέικ καρότο