Πεϊνιρλί με κιμά, μπέικον και αυγό



ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΚΙΜΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

Υλικά για τη ζυμη
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. Φυτίνη
1/2 κούπα νισεστέ
χωριάτικο αλεύρι οσο πάρει

Σε ενα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη και την αφήνουμε 5 λεπτά να κάνει φουσκαλίτσες.
Προσθέτουμε το νισεστέ, το αλάτι, τη Φυτίνη και χωριάτικο αλευράκι, όσο πάρει για να γίνει μια ωραία, ελαφριά ζύμη.
Την αφήνουμε σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μόλις φουσκώσει καλά την κόβουμε, τη χωρίζουμε και φτιάχνουμε όσα πεϊνιρλί θέλουμε.

Για τον κιμά
250 gr κιμά ανάμικτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 φέτες μπεϊκον
1 κ.γ. πελτέ
1 κ.γ. Φυτίνη
1/2 ψιλοκομμένη πιπεριά
αλατοπίπερο
λίγη κανέλα
λίγη καπνιστή πάπρικα

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρεμμύδι με την Φυτίνη και το τσιγαρίζουμε λίγο.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Ρίχνουμε και τον πελτέ. 
Τον γυρνάμε και αυτόν λίγο με τον κιμά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και 1/2 φλυτζάνι νερό.
Τον αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να στεγνώσει τελείως. 
Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον να πάρει χρώμα. 
Μόλις κατεβάσουμε τον κιμά από τη φωτιά, ρίχνουμε το μπέικον και την ψιλοκομμένη πιπερίτσα. 
Έτοιμος ο κιμάς μας να τον βάλουμε στα πεϊνιρλί μας.
Προσθέτουμε και ό,τι τυράκι θελουμε και ένα αυγουλακι στη μέση και ψήσιμο στους 180 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.


Credits:
Ελενα Μακαρη
Μπαχάρι και κανέλα.
Πεϊνιρλί με κιμά, μπέικον και αυγό