Καγιανάς ή στραπατσάδα



ΚΑΓΙΑΝΑΣ Η ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

Υλικά για 2 μερίδες
1.280 γρ. ντομάτες -3 μεγάλες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο
1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
1 κλωνάρι ρίγανη φρέσκια
2 κουτ. σ. ζάχαρη
2 κουτ. σ. ξύδι λευκό
¼ κουτ. γ. πιπέρι κόκκινο καυτερό κα γιέν
Ανθό αλατιού-πιπέρι μαύρο
4 – 5 αυγά, ανάλογα το μέγεθος τους
2 κουτ. σ. γάλα
¼ ποτήρι νερό
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε μικρά καρέ.
Σε ανοιχτό, ευρύχωρο, βαθύ και αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα, το κλωνάρι δεντρολίβανου, το πιπέρι καγιέν και περιμένουμε να βγάλουν τα αρώματα τους μέσα στο λάδι, 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ξύδι, τη ζάχαρη, αλάτι – πιπέρι, το νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε τις ντομάτες σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, ώστε να χάσουν τα υγρά τους.
Βγάζουμε το δεντρολίβανο και το πετάμε (τα σκόρδα κατά βούληση).
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και μια πρέζα αλάτι και τα προσθέτουμε στις ντομάτες.
Περιμένουμε να δέσουν και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε, με φρέσκια ρίγανη και θυμάρι.


Credits:
Matula Giasirani
Καγιανάς ή στραπατσάδα