ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε 900 γρ. ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ, 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, 3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ και 1 ΝΤΟΜΑΤΑ περασμένα από το multi, 2 ΑΥΓΑ, 200 gr ΨΩΜΙ ΨΙΧΑ μουλιασμένο σε ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ, 2 κ.γ. ΚΥΜΙΝΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, λίγη ΚΑΝΕΛΑ, 4 κ.σ. ΛΑΔΙ, ψιλοκομμένο ΔΥΟΣΜΟ και ΜΑΪΝΤΑΝΟ και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για καμιά ώρα.
- Στη συνέχεια πλάθουμε και τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
- Ψήνουμε με γκριλ και αέρα για ένα τέταρτο.
- Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με ΛΑΔΙ, 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ, 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ και 1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ.
- Σβήνουμε με ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ, ρίχνουμε τριμμένη ΝΤΟΜΑΤΑ φρέσκια ή εμπορίου, 1 κρασοπότηρο ΝΕΡΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΚΥΜΙΝΟ και λίγη ΖΑΧΑΡΗ και αφήνουμε να βράσει για κάνα 10λεπτό.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σουτζουκάκια που έχουν πάρει χρώμα και αφήνουμε αλλά 10 λεπτά.
- Για τον ΠΟΥΡΕ βράζουμε καθαρισμένες 4 ΠΑΤΑΤΕΣ.
- Μόλις γίνουν τις χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας 1 κούπα ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ με 3 κ.σ. λιωμένο ΒΟΥΤΥΡΟ και ΑΛΑΤΙ.
Δημιουργός συνταγής: Κυριακή Νικολακοπούλου