Cheesecake με σπιτική σως φράουλας



CHEESECAKE ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΩΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κιλό φράουλες
50 γρ. ζάχαρη καστανή
1 βανιλίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα τη σος φράουλας. 
Κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια και τις βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. 
Αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα μπορούμε να προσθέσουμε 2 - 3 σταγόνες υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. 
Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς ενώ παράλληλα πατάμε τις φράουλες με το εργαλείο του πουρέ για να λιώσουν. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε τσέρκι για να φτιάξουμε τη βάση.
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε την άχνη και το τυρί και χτυπάμε λίγο ακόμα να γίνει πηχτή κρέμα. 
Τη στρώνουμε πάνω στη βάση και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. 
Έπειτα απλώνουμε από πάνω τη σος φράουλας και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα πριν αφαιρέσουμε το τσέρκι και σερβίρουμε.



Credits:
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Cheesecake με σπιτική σως φράουλας