Κέικ μανταρίνι με γλάσο μανταρινιού



ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ

Πολύ αφράτο και αρωματικό και αξίζει να το φτιάξετε και να το απολαύσετε!

Υλικά
4 αυγά
1 κούπα σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα πολτό από μανταρίνια πολτοποιημένα στο μούλτι
λίγο αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
1/2 κούπα εβαπορέ γάλα όπως είναι, όχι αραιωμένο με νερό
(η κούπα είναι 240γρ.)
 
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε τα μανταρίνια, τα πλένουμε, τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τα κουκούτσια αν έχουν και τα κάνουμε πολτό στο μούλτι με τις φλούδες, θέλουμε μια κούπα πολτό.
Χτυπάμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το λάδι, το γάλα ρίχνουμε τον πολτό, το μπέικιν, τη σόδα, το αλεύρι κοσκινισμένο δεν θέλει πολύ ανακάτεμα και στο τέλος τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ.
Ψήνουμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο σκεύος για 1 ώρα, στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις.
Μπορείτε να το διακοσμήσετε με άχνη ή σοκολάτα με λίγο λάδι ή με άχνη ζάχαρη όπως το έκανα, εγώ χυμό και ξύσμα μανταρινιού.
500 γρ. άχνη σε μπολ, ξύσμα από 1 μανταρίνι και χυμό από 3 η 4 μανταρίνια μέχρι να γίνει ρευστό όσο το θέλουμε, απλό ανακάτεμα εκτός φωτιάς.


Credits:
Βικη Αναματερου
Με ό,τι έχει το ντουλάπι! - Me o,ti exei to ntoulapi!
Κέικ μανταρίνι με γλάσο μανταρινιού