Μπακλαβάς



ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

Υλικά
2 πακέτα φύλλο κρούστας
400 γρ, βούτυρο φρέσκο
500 γρ, ξηρούς καρπούς
καρύδια - αμύγδαλα - φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα στο μούλτι
10 κ.σ. φρυγανιά

Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
900 γρ. νερό 
χυμό λεμονιού
 
Σε βουτυρωμένο ταψί έβαλα 5 φύλλα για βάση που ενδιάμεσα έβαζα πάλι βούτυρο με το πινέλο (ράντιζα από ψηλά, δεν ακούμπαγα το φύλλο).
Συνέχισα με τα υπόλοιπα φύλλα, φύλλο - βούτυρο και σκόρπισμα τη γέμιση, 3 με 4 κουταλιές, σε κάθε ένα φύλλο.
Γύρισα τα φύλλα που εξείχαν από το ταψί, τα λάδωσα και έκλεισα με 5 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.
Άλειψα με βούτυρο, έβαλα στο ψυγείο να παγώσει και το χάραξα.
Έψησα για 1μιση ώρα στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις.
Έριξα το ΚΑΥΤΟ σιρόπι στο ΚΑΥΤΟ γλυκό.
Έριξα φιστίκια Αιγίνης από πάνω.


Credits:
Βικη Αναματερου
Με ό,τι έχει το ντουλάπι! - Me o,ti exei to ntoulapi!
Μπακλαβάς