Υλικά
- 2 πακέτα φύλλο κρούστας
- 400 γρ, βούτυρο φρέσκο
- 500 γρ, ξηρούς καρπούς
- καρύδια - αμύγδαλα - φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα στο μούλτι
- 10 κ.σ. φρυγανιά
Σιρόπι
- 1 κιλό ζάχαρη
- 900 γρ. νερό
- χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε βουτυρωμένο ταψί έβαλα 5 φύλλα για βάση που ενδιάμεσα έβαζα πάλι βούτυρο με το πινέλο (ράντιζα από ψηλά, δεν ακούμπαγα το φύλλο).
- Συνέχισα με τα υπόλοιπα φύλλα, φύλλο - βούτυρο και σκόρπισμα τη γέμιση, 3 με 4 κουταλιές, σε κάθε ένα φύλλο.
- Γύρισα τα φύλλα που εξείχαν από το ταψί, τα λάδωσα και έκλεισα με 5 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.
- Άλειψα με βούτυρο, έβαλα στο ψυγείο να παγώσει και το χάραξα.
- Έψησα για 1μιση ώρα στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Έριξα το ΚΑΥΤΟ σιρόπι στο ΚΑΥΤΟ γλυκό.
- Έριξα φιστίκια Αιγίνης από πάνω.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου