Στριφτάρια με ανθότυρο



ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά
1/2 κιλό ανθότυρο φρέσκο από αιγοπρόβειο γάλα
3 - 4 κ.σ. ζάχαρη
1 - 2 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό ή ψιλό, ό,τι έχουμε
λίγη κανέλα

Φύλλο
1/2 φλ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα νερό χλιαρό
2 - 2,5 κούπες αλεύρι.
λίγη μαργαρίνη για το άλειμμα

Φτιάχνουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα τουλάχιστον.
Πολτοποιούμε το ανθότυρο με το πιρούνι. 
Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ανοίγουμε φυλλαράκια αναλόγως πόσο μεγάλα τα θέλουμε. 
Αλείφουμε με μαργαρίνη και απλώνουμε την ανάλογη ποσότητα στο καθένα
Ρολάρουμε και γυρίζουμε σε σαλιγκάρι. 
Αλείφουμε από πάνω τα στριφτάρια με μαργαρίνη και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στον αέρα μέχρι που να ροδίσουν.
Μπορούμε να τα τηγανίσουμε όπως επίσης μπορούμε να τα φτιάξουμε και με έτοιμο φύλλο κρούστας.
Σερβίρουμε ζεστά με μέλι σουσάμι η κανέλα.


Credits:
Maria Xatzhstamatioy
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Στριφτάρια με ανθότυρο