Πεντανόστιμο μοσχαράκι γιουβέτσι


ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Το αγαπημένο Κυριακάτικο φαγητό μικρών και μεγάλων!!!

Υλικά
Για το κοκκινιστό
1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια,
¼ φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο,
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο,
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,
1 μικρό καρότο κομμένο σε ροδέλες,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας,
1 φλιτζάνι του τσαγιού σπιτική σάλτσα ντομάτας ή πουμαρό
1 σπιτικό κύβο λαχανικών ή 1 κύβο κνορ με λιγότερο αλάτι
αλάτι,
πιπέρι,
στη μύτη από το κ.γ. ζάχαρη
λίγο θυμάρι,
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης,
1 αποξηραμένη γλυκοκαυτερή πιπερίτσα (τις αποξηραίνω το καλοκαίρι και τις βάζω σε όλα σχεδόν τα φαγητά)

Για το κριθαράκι
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένω το κρέας και το στεγνώνω πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί.
Βάζω στη χύτρα το λάδι με το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί σοτάρω σε δυνατή φωτιά το κρέας από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
Βγάζω το κρέας, χαμηλώνω τη φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, με το σκόρδο.
Ρίχνω τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβω για λίγο στον πάτο της κατσαρόλας να βγάλει τα αρώματά του.
Βάζω πάλι το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το καρότο, την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλάτι.
Ανακατεύω και προσθέτω 1 λίτρο ζεστό νερό.
Κλείνω τη χύτρα και βράζω για 20 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών του κρέατος).
Μόλις είναι έτοιμο το κρέας βγάζω το φύλλο δάφνης και την πιπερίτσα, ρίχνω αλάτι, ανακατεύω και μεταφέρω το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο πυρέξ μου στο οποίο έχω τσιγαρίσει το κριθαράκι με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
Στο δεκάλεπτο ανακατεύω το κριθαράκι και τσεκάρω αν το φαγητό μου έχει υγρά, αν χρειαστεί προσθέτω λίγο βραστό νερό.
Μετά τα 15 λεπτά ρίχνω από πάνω λίγο τριμμένο τυρί (εγώ σήμερα έριξα λίγη φέτα), σβήνω το φούρνο και αφήνω μέσα το πυρέξ για πέντε λεπτά.
Σερβίρω το φαγητό ζεστό και απολαμβάνουμε!!



Credits:
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πεντανόστιμο μοσχαράκι γιουβέτσι