Υλικά
500 γρ. ρεβίθια1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κάρυ
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
λάδι
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζω από το βράδυ τα ρεβίθια σε νερό και αλάτι.Το πρωί τα ξεβγάζω και τα βάζω σε κρύο νερό να πάρουν μια βράση.
Τα στραγγίζω, τα βάζω στη χύτρα με το κρεμμύδι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την πάπρικα και το ανάλογο νερό και βράζω 20 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα.
Ανοίγω τη χύτρα και αφήνω λίγο να χυλώσει.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτω το χυμό από ένα λεμόνι.