Ρεβίθια


ΡΕΒΙΘΙΑ

Υλικά
500 γρ. ρεβίθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κάρυ
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
λάδι
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι

Βάζω από το βράδυ τα ρεβίθια σε νερό και αλάτι.
Το πρωί τα ξεβγάζω και τα βάζω σε κρύο νερό να πάρουν μια βράση.
Τα στραγγίζω, τα βάζω στη χύτρα με το κρεμμύδι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την πάπρικα και το ανάλογο νερό και βράζω 20 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα.
Ανοίγω τη χύτρα και αφήνω λίγο να χυλώσει.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτω το χυμό από ένα λεμόνι.
Συνόδεψα με ελίτσες που είχα φτιάξει.


Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ρεβίθια