Υλικά
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 750 γρ. περίπου αλεύρι
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 2 με 3 κούπες σουσάμι
- μερικές σταφίδες
- και τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ έριξα το ελαιόλαδο και στο χυμό πορτοκαλιού διέλυσα την σόδα και την έριξα στο ελαιόλαδο.
- Πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι.
- Όταν η ζύμη έγινε εύπλαστη έριξα τις σταφίδες και την κουβερτούρα και τα ανακάτεψα.
- Έκανα τα κουλουράκια και τα πέρασα από το σουσάμι.
- Έψησα στους 180 βαθμούς για 18 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα.
Δημιουργός συνταγής: αναστ γεώ