Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας



ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Υλικά
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
750 γρ. περίπου αλεύρι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι μπέικιν
1/2 κουταλάκι σόδα
2 με 3 κούπες σουσάμι
μερικές σταφίδες
και τριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ έριξα το ελαιόλαδο και στο χυμό πορτοκαλιού διέλυσα την σόδα και την έριξα στο ελαιόλαδο.
Πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι.
Όταν η ζύμη έγινε εύπλαστη έριξα τις σταφίδες και την κουβερτούρα και τα ανακάτεψα.
Έκανα τα κουλουράκια και τα πέρασα από το σουσάμι.
Έψησα στους 180 βαθμούς για 18 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα.


Credits:
αναστ γεώ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας