ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ
Υλικά
για το Ραβανί
για το σιρόπι
- 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα φρέσκο βούτυρο ή Φυτίνη
- 3/4 κούπα ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 κ.γ. μπέικιν
- 1 κ.γ. σόδα
- ξύσμα πορτοκαλιού
για το σιρόπι
- 3 1/2 κούπες νερό
- 4 κούπες ζάχαρη
- σταγόνες από λεμόνι
- φλούδα από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κουταλιά μαστίχα τριμμένη
Εκτέλεση
- Έβρασα για 15 λεπτά το σιρόπι και το άφησα να κρυώσει.
- Χτύπησα τα αυγά πρώτα λίγο.
- Πρόσθεσα την ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
- Το έβαλα σε 32 εκ. ταψί και έψησα στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.
- Έκοψα το γλυκό και έριξα το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκάκι.
- Το παγωτό δεν το έκανα εγώ είναι αγορασμένο.