Κριτσίνια ολικής με ηλιόσπορο


ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟ

Υλικά
300 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ηλιόσποροι για τη γέμιση
50 ml ελαιόλαδο
150 ml νερό
100 ml λευκό κρασί ή ρετσίνα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. baking powder
ηλιόσποροι για πασπάλισμα
νερό ή κρασί για άλειμμα

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ή κάδο κουζινομηχανής ρίχνουμε τα αλεύρια, τους ηλιόσπορους, το αλάτι, τη ζάχαρη και το baking powder και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και το κρασί και αρχίζουμε το ζύμωμα.
Ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20'-25'.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και πλάθουμε κριτσίνια.
Τα αλείφουμε με νερό και τα περνάμε από ένα ταψάκι με ηλιόσπορους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25' περίπου.


Credits:
Αγγελική Σκόνη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Κριτσίνια ολικής με ηλιόσπορο