Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού



ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ 

Υλικά.
2 κιλά πορτοκάλια
1850 γρ. ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 βανίλια
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Επέλυνα και έξυσα λίγο τη φλούδα από τα πορτοκάλια.
Τα έβαλα και τα έκανα τέσσερις βράσεις πετώντας το νερό στη κάθε βράση και βάζοντας ξανά κρύο.
Η κάθε βράση ήταν για δέκα λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να ξεπικρίσουν.
Τα έβγαλα και τα έκοψα σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα έβαλα τη ζάχαρη και το νερό και το έβρασα για δέκα λεπτά.
Έριξα μέσα τα πορτοκάλια και έδωσα άλλη μια βράση.
Το έσβησα και το άφησα για την άλλη μέρα.
Την επόμενη μέρα το ξαναέβρασα μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Προς το τέλος έριξα το χυμό από το λεμόνι και τη βανίλια.


Credits:
αναστ γεώ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού