Υλικά
- 2 κιλά πορτοκάλια
- 1850 γρ. ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 1 βανίλια
- χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Έπλυνα και έξυσα λίγο τη φλούδα από τα πορτοκάλια.
- Τα έβαλα και τα έκανα τέσσερις βράσεις πετώντας το νερό στη κάθε βράση και βάζοντας ξανά κρύο.
- Η κάθε βράση ήταν για δέκα λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να ξεπικρίσουν.
- Τα έβγαλα και τα έκοψα σε κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα έβαλα τη ζάχαρη και το νερό και το έβρασα για δέκα λεπτά.
- Έριξα μέσα τα πορτοκάλια και έδωσα άλλη μια βράση.
- Το έσβησα και το άφησα για την άλλη μέρα.
- Την επόμενη μέρα το ξαναέβρασα μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Προς το τέλος έριξα το χυμό από το λεμόνι και τη βανίλια.
Δημιουργός συνταγής: αναστ γεώ