Αφράτα νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και μυρωδικά



ΑΦΡΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά
200 γρ. ταχίνι
400 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
100 γρ. κονιάκ
220 γρ ζάχαρη
10 γρ. σόδα
10 γρ. κανέλλα
5 γρ. γαρύφαλλο
ξύσμα από ένα πορτοκαλί
1 κιλό περίπου αλεύρι

Έβαλα σε μια λεκάνη τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, το κονιάκ και λίγο από το χυμό να λιώσει η ζάχαρη.
Με τον υπόλοιπο χυμό ανακάτεψα τη σόδα να αφρίσει η σόδα και την έριξα και αυτή στο μείγμα.
Πρόσθεσα λίγο - λίγο το αλεύρι να γίνει μια λεία ζύμη, αφράτη που να μη κολλάει στα χέρια.
Τα έπλασα και τα πασάλειψα με λίγο νεράκι για να κολλήσει το σουσάμι.
Έψησα στους 180 βαθμούς για 18 - 20 λεπτά περίπου.


Credits:
αναστ γεώ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Αφράτα νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και μυρωδικά