Υλικά
- 200 γρ. ταχίνι
- 400 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 100 γρ. κονιάκ
- 220 γρ ζάχαρη
- 10 γρ. σόδα
- 10 γρ. κανέλλα
- 5 γρ. γαρύφαλλο
- ξύσμα από ένα πορτοκαλί
- 1 κιλό περίπου αλεύρι
Εκτέλεση
- Έβαλα σε μια λεκάνη τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, το κονιάκ και λίγο από το χυμό να λιώσει η ζάχαρη.
- Με τον υπόλοιπο χυμό ανακάτεψα τη σόδα να αφρίσει η σόδα και την έριξα και αυτή στο μείγμα.
- Πρόσθεσα λίγο - λίγο το αλεύρι να γίνει μια λεία ζύμη, αφράτη που να μη κολλάει στα χέρια.
- Τα έπλασα και τα πασάλειψα με λίγο νεράκι για να κολλήσει το σουσάμι.
- Έψησα στους 180 βαθμούς για 18 - 20 λεπτά περίπου.
Δημιουργός συνταγής: αναστ γεώ