Πίτα με πράσο, σπανάκι και τυρί



ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Για το Φύλλο
περίπου 750 γρ. αλεύρι
4 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
2 κουταλιές ξύδι
αλάτι
νερό χλιαρό τόσο όσο να γίνει εύπλαστη ζύμη (συνήθως στα 1 και 3/4 ποτήρια)

Αφού ζυμώσω αφήνω μια ώρα για να μαλακωσει (σκεπάζω με ελαφρά υγρό χαρτί κουζίνας και από πάνω βάζω μεμβράνη. Το χαρτί δίνει υγρασία…).
Μετά χωρίζω σε 12 μπαλάκια, ρίχνω αλευρακι πάνω τους και αφήνω άλλη μισή ώρα.
Τα σκεπάζω παλι με μεμβράνη.

Για τη γέμιση
Σοτάρω 2 μεγάλα κρεμμύδια, 3 μεγάλα πράσα και 4 κρεμμυδάκια φρέσκα όλα ψιλοκομμένα.
Αφού μαλακώσουν προσθέτω το 1 κιλό σπανάκι που το ζεμάτισα ελαφρά.
Προσθέτω και αλάτι - πιπέρι.
Σβήνω να κρυώσει.

Ανοίγω φύλλα.
Βάζω 6 φύλλα κάτω αφού τα λαδώσω ένα - ένα.
Στη μέση τοποθετώ τη γέμιση και από πάνω φέτα τυρί τριμμένο.
Πάνω από την γέμιση βάζω αλλά 6 φύλλα πάλι λαδωμένα ένα - ένα.
Ψήνω στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για μια ώρα.



Credits:
Στελλα Βουτσα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πίτα με πράσο, σπανάκι και τυρί