Πατάτα γεμιστή



ΠΑΤΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω πρώτα τις ΠΑΤΑΤΕΣ σε χαμηλη φωτιά. Το ΝΕΡΟ είναι ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ και οι πατάτες καθαρισμένες.
Μόλις βράσουν (να μην είναι λιώμα, να κρατάνε λίγο), τις σκάβω με ένα κουτάλι να γίνουν σαν βαρκούλες.
Σε ένα μικρό κατσαρολακι φτιάχνω λίγη ΜΠΕΣΑΜΕΛ (ΒΟΥΤΥΡΟ, ΑΛΕΥΡΙ, ΓΑΛΑ, ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ, ΑΛΑΤΙ, ΤΥΡΙ τριμμένο).
Την αδειάζω σε ένα μπολ και προσθέτω μέσα και άλλο ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ και ψιλοκόβω ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ή όποιο άλλο ΑΛΛΑΝΤΙΚΟ θέλω και λίγη από την ΠΑΤΑΤΑ που έβγαλα αφού την έχω λιώσει λίγο με το κουτάλι.
Στον πάτο της πατάτας ρίχνω λίγο ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και ΤΥΡΑΚΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ.
Μετά βάζω την ΜΠΕΣΑΜΕΛ και από πάνω κλείνω πάλι με ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ.
Ψήνω στο φούρνο μέχρι να κάνει κρούστα.
Η ΣΑΛΤΣΑ που είναι στον πάτο του πιάτου είναι φτιαγμένη με "έχω ζεστάνει λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και έχω ρίξει ΑΛΕΥΡΙ για να κάνω κρέμα. Πρόσθεσα στην συνέχεια λίγο ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ.
Όλες οι αναλογίες είναι με το μάτι.


Credits: