
Υλικά
- 125 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 125 γρ. μαργαρίνη
- 1.5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1.5 κ.σ. κακάο
- 150 γρ. μπισκότα (ίσως και λίγο παραπάνω)
- 1 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)
- τρούφα ή κακάο για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Σε άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε την μαργαρίνη μαζί με το κακάο και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε και το κονιάκ.
- Ενώνουμε τα δύο μειγματα.
- Στο μουλτι κάνουμε σκόνη τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει καλά.
- Όταν είναι έτοιμο πλαθουμε περίπου 35 μικρά μπαλάκια.
- Έχουμε βάλει την τρούφα ή το κακάο σε βαθύ πιάτο για να τα βουτήξουμε μέσα.
Δημιουργός συνταγής: Penelope Panagiotopoulou