Τρουφάκια



ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

Υλικά
125 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. κουβερτούρα
125 γρ. μαργαρίνη
1.5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1.5 κ.σ. κακάο
150 γρ. μπισκότα (ίσως και λίγο παραπάνω)
1 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)
τρούφα ή κακάο για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σε άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε την μαργαρίνη μαζί με το κακάο και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε και το κονιάκ.
Ενώνουμε τα δύο μειγματα.
Στο μουλτι κάνουμε σκόνη τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει καλά.
Όταν είναι έτοιμο πλαθουμε περίπου 35 μικρά μπαλάκια.
Έχουμε βάλει την τρούφα ή το κακάο σε βαθύ πιάτο για να τα βουτήξουμε μέσα.


Credits: