Σοκολατόπιτα με κρέμα και γλάσο

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ


Αυτή η σοκολατόπιτα με κρέμα και γλάσο είναι ένας απόλυτος πειρασμός για τους λάτρεις της σοκολάτας. Με πλούσιο σοκολατένιο παντεσπάνι, αφράτη κρέμα και γευστικό γλάσο, είναι το ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση.


Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • Ξύσμα και χυμός από ένα πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κ.σ. κακάο

Για την κρέμα
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 βανίλια

Για το γλάσο
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 180 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Τρούφα (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι (το ιδανικό θα ήταν να φτιάξουμε το παντεσπάνι από την προηγούμενη μέρα)
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανίλιες, τον χυμό πορτοκαλιού και το κακάο.
  4. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 24x34 εκ.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 35-40 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το σιρόπι
  1. Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο για 4-5 λεπτά.
  2. Σιροπιάζουμε το κρύο παντεσπάνι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για καλύτερο αποτέλεσμα.

Για την κρέμα
  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι και τη βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί.
  2. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το σιροπιασμένο παντεσπάνι και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Για το γλάσο
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα (χωρίς να βράσει) και προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε το μέλι.
  3. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το γλάσο να γίνει χλιαρό.
  4. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από τη σαντιγί.
  5. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με τρούφα πριν ρίξουμε το γλάσο στο γλυκό και διακοσμούμε με ροζέτες από λίγη σαντιγί.
  6. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξει το γλάσο πριν το σερβίρουμε.

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ

Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget