Σοκολατόπιτα με κρέμα και γλάσο



ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ

ΥΛΙΚΑ
250 ΓΡ. ΒΟΎΤΥΡΟ
200 ΓΡ. ΖΆΧΑΡΗ
4 ΑΥΓΑ
ΞΎΣΜΑ ΑΠΌ ΈΝΑ ΠΟΡΤΟΚΆΛΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΥΜΌ ΤΟΥ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
2 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ
280 ΓΡ. ΑΛΕΎΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΏΝΕΙ ΜΌΝΟ ΤΟΥ
1 Κ.Γ. ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

ΣΙΡΟΠΙ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΌ
1 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ

ΚΡΈΜΑ
600 ΓΡ. ΚΡΕΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
2 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ

ΓΛΑΣΟ
300 ΓΡ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ
180 ML ΓΑΛΑ ΦΡΈΣΚΟ
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
ΛΙΓH ΤΡΟΥΦΑ, ΕΑΝ ΘΈΛΕΤΕ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ.
ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΖΆΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΆ, ΤΟ ΞΎΣΜΑ, ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ, ΤΟ ΧΥΜΌ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΈΛΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΡΙΖ
ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ.
ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ 24×34 ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΈΝΟ ΦΟΎΡΝΟ ΓΙΑ 35 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΆ (ΑΝΆΛΟΓΑ ΤΟ ΦΟΎΡΝΟ ).
ΜΌΛΙΣ ΨΗΘΕΊ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ.
(ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΌ ΘΑ ΉΤΑΝ ΝΑ ΦΤΙΆΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΜΕΡΑ).
ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ.
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 4 ΜΕ 5 ΛΕΠΤΆ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΎΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ.
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΓΙΑ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ.
ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΊ, ΑΠΛΏΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ.
ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΆΛΑ ΝΑ ΚΆΨΕΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ!! ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΆΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΚΟΜΜΆΤΙΑ.
ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ.
ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΧΛΙΑΡΌ!
ΠΡΙΝ ΤΟ ΡΊΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΜΕ Ο,ΤΙ ΘΈΛΟΥΜΕ. ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΡΟΖΕΤΕΣ ΜΕ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΊ!!


Credits:
Georgia Chatzimanoli-Grimwood
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σοκολατόπιτα με κρέμα και γλάσο