Μπριζόλες κρασάτες με ρυζάκι και μανιτάρια



ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΜΕ ΡΥΖΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχω 4 ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΛΑΙΜΟΥ και τις ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ.
Ρίχνω λίγο ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ και μετά τις ΑΛΕΥΡΩΝΩ για να μου βγει πηχτή η σάλτσα.
Στη χύτρα ή κατσαρόλα ρίχνω λίγο ΛΑΔΙ και τις σοτάρω.
Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνω ΛΕΥΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.
Ανακατεύω. Σβήνω με ΚΡΑΣΙ.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτω 1.5 ποτήρι ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ, λίγη ΖΑΧΑΡΗ, ΘΥΜΑΡΙ και σιγομαγειρευω. 

Για το ρύζι
Σε ένα κατσαρολάκι τσιγάρισα ΚΡΕΜΜΥΔΙ και τριμμένο ΚΑΡΟΤΟ.
Έριξα και το ΡΥΖΙ (1 κούπα ΣΠΥΡΩΤΟ και 1 κούπα ΝΥΧΑΚΙ) να τσιγαριστεί και αυτό για ένα λεπτό.
Έριξα 4 κούπες ΖΩΜΟ (ότι έχετε) ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και χαμηλώνω αρκετά την φωτιά μέχρι να πιει τον ζωμό.


Credits:
Penelope Panagiotopoulou
Μαγειρικές Απολαύσεις