Κέικ με μήλο, αχλάδι και αμύγδαλα καβουρδισμένα



ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΗΛΟ, ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ

Τα υλικά μας για το κέικ είναι
1 φαρίνα Γιώτης
4 αυγά
1 φλυτζάνα του τσαγιού γάλα χλιαρό
1 φλυτζάνα του τσαγιού χυμό από πορτοκάλι και το ξύσμα
1 βανίλια
1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλυτζάνα του τσαγιού Βιτάμ
1 φλυτζάνα ζάχαρη Καστάνη
2 δύο μήλα μεγάλα 2 αχλάδι
αμύγδαλα μία χούφτα ξεφλουδισμένα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε Το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει Έπειτα ρίχνουμε ένα-ένα από Τα αυγουλάκια ρίχνω το χλιαρό γαλατάκι με το μπέικιν πάουντερ που το ανακατεύω μαζί μία βανίλια ψιλοκομμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα μισή φλυτζάνα που τα χω περάσει από το multi στο χοντρό το 1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη χυμό από πορτοκάλι μία φλυτζάνα και το ξύσμα και στο τέλος ρίχνω τη φαρίνα 500 γραμμάρια....
Έχω βούτυρο στο ταψάκι μου και ρίχνω το μισό μείγμα στο κάτω μέρος στρώνω μία στρώση μήλα σε ροδέλες τα πασπαλίζω με κανέλα και λίγο ζάχαρη και μία στρώση από αχλάδι σε ροδέλες πασπαλίζω κανέλα και ζάχαρη Και συνεχίζω με το υπόλοιπο μείγμα από πάνω το στρώνω ομοιόμορφα βάζω αμύγδαλα καβουρδισμένα από πάνω ολόκληρα και τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά με 45 πάνω κάτω αντίσταση.



Credits:
Κατερίνα Βλάσση
Νοστιμιές