
ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ (CARROT CAKE)
Υλικά
- 200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 3 καρότα τριμμένα στην λεπτή μεριά του τριφτή
- 4 αυγά μέτρια
- 1 ποτήρι γάλα
- 10 - 12 κ.σ. μέλι γεμάτες
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 φλ. καφέ καρυδόψιχα
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα:
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 τσιμπιά κανέλα
- 1 κ.σ.μελι
Εκτέλεση
- Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο με το μέλι.
- Προσθέτω τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο βάζω το αλεύρι.
- Ψήνω στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 50 - 60 λεπτά περίπου.
- Αφήνω να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνω το τυρί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάω καλά να γίνει μια ωραία κρεμουλα.
- Την απλώνω επάνω στο κέικ μου και πασπαλιζω με καρύδια.