Κέικ καρότου (Carrot cake)



ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ (CARROT CAKE)

Υλικά
200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
3 καρότα τριμμένα στην λεπτή μεριά του τριφτή
4 αυγά μέτρια
1 ποτήρι γάλα
10 - 12 κ.σ. μέλι γεμάτες
1/2 κ.γ. κανέλα
1 φλ. καφέ καρυδόψιχα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:
300 γρ. τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 τσιμπιά κανέλα
1 κ.σ.μελι

Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο με το μέλι.
Προσθέτω τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο βάζω το αλεύρι.
Ψήνω στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 50 - 60 λεπτά περίπου.
Αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνω το τυρί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάω καλά να γίνει μια ωραία κρεμουλα. 
Την απλώνω επάνω στο κέικ μου και πασπαλιζω με καρύδια.


Credits:
Penelope Panagiotopoulou
Μαγειρικές Απολαύσεις