Ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα


ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Αφράτη λαχταριστή και πεντανόστιμη!

ΥΛΙΚΑ:
3 πατάτες βρασμένες, σε κύβους
1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μικρές, σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, σε φέτες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
δυόσμο, ψιλοκομμένο
150 γρ φέτα, σε κομματάκια
αλάτι
πιπέρι
8 αυγά
1 φλ.του καφέ γάλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε σε κύβους τις βρασμένες πατάτες και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
Εκτός φωτιάς ανακατεύουμε το μαϊντανό και το δυόσμο.
Σε ένα ταψάκι Νο30 στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το μείγμα του τηγανιού.
Πάνω απ' αυτό, τοποθετούμε τις ντομάτες σε ροδέλες και τα κομματάκια της φέτας.
Ανακατεύουμε καλά σ' ένα μπολ το γάλα με το κορν φλάουρ προσθέτοντας τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά.
Περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού και ψήνουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στον αέρα, για μισή ώρα περίπου να ροδοκοκκινίσει και να φουσκώσει.


Credits:
Ελενη Τσιουκανη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ