Κρέμα σοκολάτα (Creme la Chocolat)



ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (CRÈME LA CHOCOLAT)

Υλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο
125 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κορν φλάουρ
30 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
2 βανίλιες

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα περίπου 10 λεπτά.
Αδειάζουμε την κρέμα σε μπολάκια, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και αν θέλουμε το διακοσμούμε.


Credits:
Ελενη Τσιουκανη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Κρέμα σοκολάτα (Creme la Choholat)