
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ (CRÈME LA CHOCOLAT)
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 125 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 30 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα υπόλοιπα υλικά.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα περίπου 10 λεπτά.
- Αδειάζουμε την κρέμα σε μπολάκια, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και αν θέλουμε το διακοσμούμε.
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη