Νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και τρούφα κουβερτούρας



ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΤΡΟΥΦΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ

Κουλουράκια για την περίοδο της νηστείας, για τον καφέ μας και για τις λιγούρες ανάμεσα στα γεύματα φίλες και φίλοι μου!

Υλικά
1/2 φλυτζάνα ταχίνι
1 σακουλάκι τρούφα κουβερτούρας
1 φλυτζάνα ζάχαρη
1 φαρίνα πορτοκάλι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από δυο πορτοκάλια
2 βανίλιες
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι σόδα

Σε μπολ ρίχνουμε το χυμό, τη σόδα, τη ζάχαρη, το ταχίνι, τα κανελογαρύφαλλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε την τρούφα και σιγά - σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι, να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
Τοποθετούμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά.


Credits:
Νικολέττα Πετροπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και τρούφα κουβερτούρας