Αφράτα, λαχταριστά γλυκά ψωμάκια γεμισμένα με πραλίνα φουντουκιού και σπιτική μαρμελάδα φράουλα



ΑΦΡΑΤΑ, ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Ό,τι πρεπει για το πρωϊνό καφεδάκι η για κολατσιό στην δουλειά ή για τα παιδακια στο σχολείο ή απλά για τις συνηθισμένες μας υπογλυκαιμίες! 

Υλικά (βγαίνουν περίπου 20-25 κομμάτια)
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 αυγό
450 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
5 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
μισό κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το χλιαρό γάλα και διαλύω την μαγιά.
Έπειτα προσθέτω τη ζάχαρη, το αυγό και το αλεύρι και ζυμώνω.
Τέλος προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Αν κολλάει ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω.
Σκεπάζω και αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, περίπου 45' λεπτά.
Αφού φουσκώσει, κόβω τη ζύμη μου σε μικρά κομμάτια-μπαλάκια.
Ανοίγω με τα χέρια και γεμίζω με πραλίνα ή μαρμελάδα.
Σχηματίζω μικρά πουγκάκια και μετά τα γυρίζω ανάποδα, έτσι ώστε η ένωση να είναι από την κάτω μεριά για να μην μου ανοίξει στο ψήσιμο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15' λεπτά ακριβώς, στον αέρα!
Μόλις βγουν και όσο είναι ακόμη ζεστά τα αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.


Credits: