
Ό,τι πρεπει για το πρωϊνό καφεδάκι η για κολατσιό στην δουλειά ή για τα παιδακια στο σχολείο ή απλά για τις συνηθισμένες μας υπογλυκαιμίες!
Υλικά (βγαίνουν περίπου 20-25 κομμάτια)
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
 - 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
 - 1 αυγό
 - 450 γρ. αλεύρι μαλακό
 - 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
 - 5 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
 - 1/2 κ.γ. αλάτι
 
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε τη μαγιά.
 - Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
 - Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Αν κολλάει ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω.
 - Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, περίπου 45' λεπτά.
 - Αφού φουσκώσει, κόβουμε τη ζύμη μου σε μικρά κομμάτια - μπαλάκια.
 - Ανοίγουμε με τα χέρια και γεμίζουμε με πραλίνα ή μαρμελάδα.
 - Σχηματίζουμε μικρά πουγκάκια και μετά τα γυρίζουμε ανάποδα, έτσι ώστε η ένωση να είναι από την κάτω μεριά για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15' λεπτά ακριβώς, στον αέρα!
 - Μόλις βγουν και όσο είναι ακόμη ζεστά τα αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
 



Δημιουργός συνταγής: Elina Gelina