Ετοιμάζω τις 2 ζύμες σε ξεχωριστά μπολ, κάνοντας την ίδια διαδικασία.
Σε δύο μπολ βάζω το χλιαρό νερό και τη μαγιά, ανακατεύω, ρίχνω και το λάδι.
Στη λευκή ζύμη προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν ανακατεμένο και αφού ζυμωθεί πολύ ελαφρά, την αφήνω στην άκρη.
Στη σοκολατένια ζύμη προσθέτω όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και αφού ζυμωθεί κι αυτή πολύ ελαφρά την αφήνω στην άκρη.
Οι ζύμες δεν χρειάζονται να φουσκώσουν.
Χωρίζω τη λευκή και τη σοκολατένια ζύμη στα δύο.
Τη λευκή ζύμη την ανοίγω σε δύο μακρόστενα φύλλα 35 εκ. και πλάτος 8 εκ. και τη σοκολατένια ζύμη τη κάνω δύο μακριά μπαστουνάκια στο ίδιο μήκος με τη λευκή ζύμη.
Πάνω στη λευκή, τοποθετώ το σοκολατένιο μπαστούνι και τυλίγω σε ρολό.
Κόβω σε φέτες 2 εκ. τις βάζω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, πατάω λίγο να πλατύνουν και αφήνω να ξεκουραστούν 30'.
Δεν φουσκώνουν, φουσκώνουν όμως στο ψήσιμο.
Ψήνω στον αέρα στους 160 βαθμούς για 25' ή σε αντιστάσεις στους 180' στον ίδιο χρόνο.
Εντωμεταξύ βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι (εκτός απ' τις βανίλιες που τις ρίχνω στο τέλος), για 8 - 10'.
Μόλις ψηθούν τα ροξάκια, τα σιροπιάζω ζεστά με το καυτό σιρόπι, αναποδογυρίζοντάς τα για να σιροπιαστούν καλά.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!