
ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΙΚΡΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
Για τους εραστές της καρύδας!
Υλικά
- 250 γρ. καρύδα
- 1 ζαχαρούχο
- 2 βανίλιες
- 50 γρ γαλα εβαπορέ
- Κακάο σκούρο
- Κεράσι γλασέ
Εκτέλεση
- Σε μπολ ρίχνω την καρύδα, το ζαχαρούχο (αφού κρατήσω 2 κουταλιές), τις βανίλιες και το γάλα και ανακατεύω καλά.
- Βγάζω το μισό μείγμα σε δεύτερο μπολ και ρίχνω κακάο ώστε να γίνει σκούρο και τις 2 κουταλιές ζαχαρούχο. Αν είναι σφιχτό προσθέτω πολύ λίγο γάλα.
- Κάνω μπαστούνι με τη βοήθεια διάφανης μεμβράνης, βάζω στο κέντρο το κεράσι και κλείνω τα πλαϊνά σαν καραμέλα.
- Βάζω στο ψυγείο να δέσουν και να σφίξουν τα υλικά.
- Ανοίγω το σκούρο σε λωρίδα και βάζω στο κέντρο το λευκό μπαστούνι (όπως τα ροξάκια)
- Το κλείνω και βάζω πάλι στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά.
- Όταν σφίξει κόβω σε μερίδες.
