Κριτσίνια με σφολιάτα και τυρί



ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Ένα εύκολο σνακ που γίνεται σε πέντε λεπτά!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ :
1 συσκευασία σφολιάτα, η οποία περιέχει δύο φύλλα
2 ασπράδια αυγών .
Τυρί, ό,τι τυρί σας αρέσει, εγώ χρησιμοποίησα παρμεζάνα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη, Kerrygold επίσης χοντροτριμμένο και τσένταρ χοντροτριμμένο.
Σουσάμι. 

ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:
Για τα κριτσίνια με τυρί, απλώνουμε πρώτα το ένα φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο μας.
Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού και αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Πασπαλίζουμε με τα τυριά μας.
Πατάμε με τα χέρια μας να κολλήσουν.
Απλώνουμε από πάνω το άλλο φύλλο της σφολιάτας, πιέζουμε με τα χέρια μας για να κάτσει καλά πάνω στα τυριά.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με το χτυπημένο ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με τα τυριά μας.
Πιέζουμε με τα χέρια μας να κολλήσουν τα τυριά μας.
Με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας γυρίζουμε τούμπα τη σφολιάτα, αλείφουμε με το ασπράδι αυγού όλο το φύλλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Κόβουμε τη σφολιάτα στη μέση από τη μακρύτερη πλευρά της και ακολούθως κάθε κομμάτι σε λωρίδες. Βγαίνουν 30 με 32 μπαστούνια λωρίδες.
Τα στρίβουμε σαν βίδα – σπιράλ. 
Τα αραδιάζουμε σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά, στους 160 βαθμούς C, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Νόστιμα και γρήγορα!
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε πιπέρι ή πάπρικα!! Εγώ δεν βάζω γιατί τα τρώνε τα παιδιά!!!