Τυρόπιτα χωρίς φύλλο... όπως παλιά!



ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ... ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Οι παλαιές γυναίκες εδώ στο χωριό την κάνουν με άλλο τρόπο.
Βάζουν περίπου 1 κιλό σταρένιο αλεύρι με 1,5 ποτήρι ελαιόλαδο, το τρίβουν στην αρχή με τα χέρια τους, ρίχνουν μπόλικο νερό, την ανακατεύουν και γίνεται μια πολύ μαλακή ζύμη.
Εγώ την κάνω λίγο διαφορετικά.
Βάζω 1 κιλό ΣΤΑΡΕΝΙΟ ΑΛΕΥΡΙ, 1 ποτήρι ΦΑΡΙΝΑΠ, 2 φακελάκια ΜΑΓΙΑ και ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ όσο χρειαστεί να γίνει μια ζύμη σαν του ψωμιού.
Αφήνω να φουσκώσει και μετά προσθέτω  1 ποτήρι ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και τα ΤΥΡΙΑ (ΦΕΤΑ και ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ).
Τη στρώνω στο ταψί, χωρίζω σε κομμάτια και ρίχνω πάλι λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ από πάνω.
Ψήνω στους 190 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, να πάρει όμορφο χρώμα.
Τώρα για το ταψί, σε ένα στρογγυλό μεσαίο μέγεθος την έφτιαξα.