Παϊδάκια κοτόπουλο και λαχανικά στα κάρβουνα με σως μουστάρδας



ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΕ ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ
Μαρινάρουμε το ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ με λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ και λίγη ΣΚΟΝΗ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες.
Ψήνουμε στα κάρβουνα.

ΛΑΧΑΝΙΚΆ
Κόβουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε, εγώ έβαλα ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ και ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ.
Έκοψα τις πιπεριές στη μέση, και τα κολοκύθια-μελιτζάνες σε φέτες.
Ραντίζουμε με ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και ΡΙΓΑΝΗ, ανακατεύουμε πολύ καλά και ψήνουμε.

ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Όταν είναι έτοιμα ψημένα, στύβουμε το ΧΥΜΟ 1 - 2 ΛΕΜΟΝΙΩΝ, προσθέτουμε μια κουταλιά ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ και λίγο ΑΛΑΤΙ, χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί και περιχύνουμε τα λαχανικά και το κοτόπουλο στη πιατέλα.

Εννοείται ότι μπορούμε να ψήσουμε και στο γκριλ ή σε ψηστιέρα.


Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ