
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
Μια απλή, αφράτη και λαχταριστή τάρτα με βερίκοκα που ετοιμάζεται πανεύκολα και χωρίς κόπο.
Υλικά
- 2 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. βούτυρο
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
- 6 κ.σ. γάλα
- 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Βερίκοκα (όσα χρειαστούν για να καλύψουμε την επιφάνεια – περίπου 10-12 μέτρια)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το μαλακωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο, λείο μείγμα σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το γάλα και την πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
- Ενσωματώνουμε το μπέικιν στο αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μείγμα, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί διαμέτρου περίπου 28-30 εκ., στρωμένο μια λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, τα κόβουμε στα δύο και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, περιμετρικά πάνω στη ζύμη, πιέζοντας ελαφρώς.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις ή στον αέρα, ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 35-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη μόλις κρυώσει.
Tips & Παραλλαγές από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- Αν τα βερίκοκα είναι πολύ ξινά, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγη ζάχαρη πριν τα τοποθετήσουμε στη ζύμη.
- Η τάρτα ταιριάζει υπέροχα με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή λίγο γιαούρτι.
- Αντί για βερίκοκα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ροδάκινα, δαμάσκηνα ή και κεράσια.
