Τάρτα με βερίκοκα

Αφράτη τάρτα με φρέσκα βερίκοκα σε στρογγυλή λευκή πιατέλα, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ


Μια απλή, αφράτη και λαχταριστή τάρτα με βερίκοκα που ετοιμάζεται πανεύκολα και χωρίς κόπο.


Υλικά

  • 2 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
  • 6 κ.σ. γάλα
  • 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Βερίκοκα (όσα χρειαστούν για να καλύψουμε την επιφάνεια – περίπου 10-12 μέτρια)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το μαλακωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο, λείο μείγμα σαν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το γάλα και την πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Ενσωματώνουμε το μπέικιν στο αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μείγμα, ανακατεύοντας.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί διαμέτρου περίπου 28-30 εκ., στρωμένο μια λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, τα κόβουμε στα δύο και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, περιμετρικά πάνω στη ζύμη, πιέζοντας ελαφρώς.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις ή στον αέρα, ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 35-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
  7. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη μόλις κρυώσει.


Tips & Παραλλαγές από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  1. Αν τα βερίκοκα είναι πολύ ξινά, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγη ζάχαρη πριν τα τοποθετήσουμε στη ζύμη.
  2. Η τάρτα ταιριάζει υπέροχα με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή λίγο γιαούρτι.
  3. Αντί για βερίκοκα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ροδάκινα, δαμάσκηνα ή και κεράσια.


Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!