Αφράτο ραβανί



ΑΦΡΑΤΟ ΡΑΒΑΝΙ

Συνταγή
5 αυγά (χωρισμένα)
1 κούπα ζάχαρη
1 γιαούρτι άσπρο (200γρ)
1 κούπα (του νεσκαφέ) σπορέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό ( δεν είχα κ έβαλα ψιλό.. μία χαρά έγινε όπως βλέπετε)
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 μπέικιν
1 κούπα αλεύρι (τύπου φαρίνα, εάν δεν έχετε μπορείτε κ για όλες τις χρήσεις)

Σιρόπι
3 κούπες νερό
2,5 κούπες ζάχαρη
Λίγο χυμό πορτοκαλιού
Λίγο χυμό λεμονιού κ την φλούδα του

Βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά, το αφήνω στην άκρη να κρυώσει και βάζω 1 κ.γλ. μέλι.

Πρώτα βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με μια πρέζα αλάτι να γίνουν μαρέγκα κ αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα, το λάδι, το γιαούρτι και τα στερεά υλικά (σιμιγδάλι, μπέικιν, αλεύρι) τα οποία τα έχω ανακατέψει πριν όλα μαζί σε ένα μπολ.
Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για περίπου 35 λεπτά.
Μόλις βγει από τον φούρνο σιροπιάζουμε το γλυκό μας και ρίχνουμε καρύδα.


Credits:
Rania Mantopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ