
ΔΡΟΣΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ
Αυτό το γλυκό είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση!!
Υλικά (για ταψί 35x25 εκ.)
Για την κρέμα σοκολάτας:
Για το γαρνίρισμα:
- 2 λίτρα σοκολατούχο γάλα
- 10 κ.σ. κορν φλάουρ
- 120 γρ. βούτυρο
- 2 ½ πακέτα μπισκότα πτι μπερ
Για το γαρνίρισμα:
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος (πλήρης)
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 πακέτο μπισκότα Oreo
- Λίγα επιπλέον μπισκότα πτι μπερ
- Σιρόπι σοκολάτας (παγωτού)
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το σοκολατούχο γάλα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα, μέχρι να διαλυθεί πλήρως το κορν φλάουρ.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζουμε την κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο.
- Μόλις πήξει και γίνει βελούδινη, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί εντελώς στην κρέμα.
- Στρώνουμε στο ταψί μια σειρά από μπισκότα πτι μπερ.
- Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της ζεστής κρέμας και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε άλλη μία στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Αφήνουμε το γλυκό στην άκρη να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί (μέχρι να στέκεται αλλά να παραμένει αφράτη).
- Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη σοκολατένια βάση του γλυκού.
- Πασπαλίζουμε με σπασμένα μπισκότα Oreo και λίγα πτι μπερ για παραπάνω τραγανότητα.
- Περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας για την τελική σοκολατένια πινελιά.
Tips & Παραλλαγές
- Μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα, τρούφα, καραμέλα, γλάσο σοκολάτας, ή ξηρούς καρπούς για έξτρα απόλαυση.