Δροσερό σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με πτι μπερ και σαντιγί

Κομμάτι από σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου με σαντιγί και μπισκότα Oreo

ΔΡΟΣΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ


Αυτό το γλυκό είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση!!


Υλικά (για ταψί 35x25 εκ.)

Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 2 λίτρα σοκολατούχο γάλα
  • 10 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 2 ½ πακέτα μπισκότα πτι μπερ

Για το γαρνίρισμα:
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος (πλήρης)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πακέτο μπισκότα Oreo
  • Λίγα επιπλέον μπισκότα πτι μπερ
  • Σιρόπι σοκολάτας (παγωτού)


Εκτέλεση

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το σοκολατούχο γάλα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα, μέχρι να διαλυθεί πλήρως το κορν φλάουρ.
  2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζουμε την κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο. 
  3. Μόλις πήξει και γίνει βελούδινη, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί εντελώς στην κρέμα.
  4. Στρώνουμε στο ταψί μια σειρά από μπισκότα πτι μπερ.
  5. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της ζεστής κρέμας και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Τοποθετούμε άλλη μία στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  7. Αφήνουμε το γλυκό στην άκρη να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Για τη σαντιγί και το γαρνίρισμα
  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί (μέχρι να στέκεται αλλά να παραμένει αφράτη).
  2. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη σοκολατένια βάση του γλυκού.
  3. Πασπαλίζουμε με σπασμένα μπισκότα Oreo και λίγα πτι μπερ για παραπάνω τραγανότητα.
  4. Περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας για την τελική σοκολατένια πινελιά.


Tips & Παραλλαγές

  • Μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα, τρούφα, καραμέλα, γλάσο σοκολάτας, ή ξηρούς καρπούς για έξτρα απόλαυση.


Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!