
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
- 6 πατάτες κανονικές
- 2 κρεμμύδια μεγάλα
- 2 αυγά βρασμένα σφιχτά κομμένα σε ροδέλες
- 1 ματσάκι μικρο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- Μισο μικρο βαζακι αγγουρακια τουρσί κομμενα σε φετακια
- 1 ξινομηλο κομμένο σε κομματακια
- Καρότο σε λεπτά φετακια για το στόλισμα
- λιγη γαλοπουλα καπνιστη του τοστ κομμενη σε τετραγωνακια
- λίγο τυρί γκουντα του τοστ κομμένο σε τετραγωνάκια
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Για τη Σάλτσα
- 1 βαζάκι μαγιονέζα κανονικό
- 2 κουταλιές γεμάτες μουστάρδα απαλή
- 2 κουταλιές γεμάτες κέτσαπ
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι total
- ξίδι κατά βούληση η ποσότητα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες και όταν κρυώσουν τις κόβουμε κυβάκια.
- Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Τέλος βάζουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για τη Σάλτσα
- Βάζουμε σε βαθύ πιάτο η καλύτερα σε μπολάκι τα υλικά μαγιονέζα, γιαούρτι, μηλόξυδο, κέτσαπ 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και την μουστάρδα.
- Με ένα κουταλι ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει μία υπέροχη και πεντανόστιμη κρέμα.
- Σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα την σαλάτα μας κι όταν έρθει η ώρα για να σερβίρουμε ανακατεύουμε. Τη βαζουμε στο ψυγειο και καλό είναι να γίνεται ώρες πριν τη φάμε.
