Αρνάκι ρολό με κεφαλοτύρι, σκόρδο και κρασί στη γάστρα



ΑΡΝΑΚΙ ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗ ΓΆΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ
1 μπούτι αρνιού
6 σκελίδες Σκόρδο
1 ποτήρι Κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι Δενδρολίβανο
2 - 3 κλωναράκια μαϊντανό
Κεφαλοτύρι σε μπαστούνια
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκοκκαλίζουμε το κρέας και το ανοίγουμε σιγά - σιγά με κοφτερό μαχαίρι να λεπτύνει.
(Εγώ Το έβγαλα μόνη μου γιατί ειναι από δικο μας αρνί. Με παίδεψε λιγάκι γιατί δεν είχε ξεπαγώσει εντελώς αλλά τα κατάφερα).
Αν το αγοράσουμε από κρεοπωλείο τους λέμε να μας βγάλουν το κόκαλο και να το ετοιμάσουν.
Το πλένουμε, το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε στο μουλτι το σκόρδο, τα φύλλα δεντρολίβανου και μαϊντανού, (πλυμένα) και ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
Με ενα πινέλο κουζίνας αλειφουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος, βάζουμε το κεφαλοτύρι, διπλώνουμε σε ρολό και δένουμε με σπάγκο ψησίματος.
Αυτό το κάνουμε το προηγούμενο βράδυ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Το πρωί το βγάζουμε από το ψυγειο μια ώρα περίπου προτού αρχίσουμε το μαγείρεμα.
Ανάβουμε το φούρνο στην πιο δυνατή θερμοκρασία και βάζουμε μέσα τη γάστρα να κάψει.
Μόλις κάψει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στη γάστρα, βάζουμε μέσα το κρέας και το κόκκαλο που βγάλαμε και το ρίχνουμε στο φούρνο με ανοιχτό καπάκι. 
Όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει ρίχνουμε το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να ψηθεί στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσει το κρέας, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Αφού γίνει το κρέας το βγάζουμε από τη γάστρα και με το πινέλο κουζίνας καθαρίζουμε τα τοιχώματα.
Σουρώνουμε τη σάλτσα και την δένουμε με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ.
Συνόδευσα με πατάτες Φούρνου.


Credits:
Litsa Kokkoni
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ