Τούρτα bueno



ΤΟΥΡΤΑ BUENO

Υλικά για τη βάση:
2 πακέτα μπισκότα cookies
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

για την κρέμα:
600 γρ. τυρί κρέμα
600 γρ. άλειμμα μπουένο (εγώ έβαλα μια κρέμα φουντουκιού με γάλα που βρίσκω στο σουπερμάρκετ και μοιάζει πολύ η γεύση με Μπουένο, έβαλα μιάμιση συσκευασία για να είναι 600 γρ.)

Για τη γκανάζ:
κρέμα γάλακτος πλήρης 200 γρ.
πραλίνα 400 γρ. (εγώ έβαλα τη δίχρωμη που υπάρχει στο σουπερμάρκετ, μπορείτε να βάλετε ό,τι πραλίνα σας αρέσει )

Για τη διακόσμηση:
Kinder Bueno προαιρετικά

Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε στη φόρμα την αποσπώμενη (26 εκ.).
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τη βάση με τα μπισκότα. 
Βάζουμε λίγο στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη κρέμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα να αφρατέψει λίγο μόνο του για 1′ και ρίχνουμε το άλειμμα μπουένο.
Χτυπάμε αλλά 2′ να ενσωματωθεί καλά και το απλώνουμε πάνω στη βάση με τα μπισκότα.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γκανάζ.
Για τη γκανάζ βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ την κρέμα γάλακτος και την πραλίνα, βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1′ (όχι παραπάνω!) να ζεσταθεί και το ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. 
Ρίχνουμε πάνω από τη κρέμα και στολίζουμε με τα kinder bueno.
Βάζουμε στο ψυγείο,.
Εγώ το άφησα όλο το βράδυ.


Credits: 
Vasiliki Kalegia