Κέικ με κακάο και κομμάτια σοκολάτας



ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



Μπουκιά και απόλαυση!


Υλικά

  • 1 βούτυρο αγελάδας
  • 4 αυγά
  • 400 γρ.ζαχαρη
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 ml χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 100 ml φρέσκο γαλα
  • μία πρέζα αλάτι
  • 500 γρ.αλεύρι φαρίνα
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 80 γρ σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ

Επικάλυψη
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ
  • λίγο γαλα
  • 1 κ.γ.μέλι
  • 1 κ.γ.καλαμπολέλαιο
  • λίγο τριμμένο ΦΥΣΤΙΚΙ Αιγίνης 


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. 
  2. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το κτύπημα ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι, το γάλα και εναλλάξ χυμό με αλεύρι κοσκινισμενο με τα 2 κ.γ. baking powder.
  3. Στο 1/4 βάζουμε μέσα 3 κ.σ. κακάο και λίγο γάλα με 1 κ.γ. ζάχαρη και το ανακατεύουμε. 
  4. Τη σοκολάτα την προσθέτουμε στο άσπρο αφού πρώτα την αλευρώσουμε λίγο.
  5. Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα
  6. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας,
  7. Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το γάλα, μέλι και καλαμποκέλαιο. 
  8. Από πάνω εγώ πρόσθεσα τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.


Credits: 

Αναστασια Βλαχου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ